sobota 19. června 2010

Time lapse

Mám svoje tělo. Mám ho pod peřinou, co je plná polyesterových vláken. Mám tu svoje ruce a studený nohy a záda, pokrčený kolena a dlaň pod hlavou. Na té dlani ležím já. Tři a půl kila má moje hlava. Kolik z toho jsem já?

„Žili jsme a museli jsme přemýšlet, jak budeme žít.“

Tiskařská barva na papíru, zaschla už dávno. A i tak mě popálila tam, kde je mi to nejméně po chuti. A pak jsem se ti rozbrečela v posteli, když zpíval ten, jehož tatínek zemřel v bitvě o italské město Anzio. Plakala jsem pro všechno, co bylo a pro všechno co bude.

„Tak to radši vypni…“

Do rána mi uschnou vlasy a smutky přejdou, jako přechází mraky na timelapsech nebe.( http://www.youtube.com/watch?v=AjDvdsCe3lg&feature=related ). Budu moct žít, půjde to.

Už jenom proto, že se za mě babička každý večer modlí.

3 komentáře:

  1. Smutky přejdou a ty můžeš žít. Můžeš žít právě odteď zas další novou minutu, právě odteď zas další novou a čistou hodinu, právě odteď zas další novou noc a nový jasný den. A já věřím, že to všechno půjde dobře, že tě smutky pohladí a pak se usmějou a půjdou zas dál. Prostě fakt!
    A víš, co bych ti třeba nazítra doporučila? Nějaký dobrý meloun. A třeba i ten žlutý, ať se děje něco nového. ;) Přeju příjemnou noc...

    Byla jsem fascinovaná obrazem na tom videu...

    OdpovědětVymazat
  2. kája má pravdu, takhle dobře bych to asi nenapsal, ale můžu se pod to aspoň podepsat. petice za tady a teď a za ještě lepší zítřky :-)

    OdpovědětVymazat
  3. nemám se ráda za ty slzy pro věci, které by mohly být... nemám ráda ty slzy pro věci, kzeré by mohly být...

    OdpovědětVymazat