sobota 29. srpna 2009

Brané dny

Mám sladko v puse, po žlutejch tic-tacách, potkala mě dneska celá spousta milejch věcí... a budu vám vyprávět příběh posledních dní..


Nejdřív ze všeho jsem probděla noc - měla jsem hebký záda a pak mi bylo zle, zle, zle, smrkala jsem do kuchyňskejch papírovejch utěrek a měla jsem pocit, že jsem nic nezvládla a dál nic nezvládám. Pak jsem měla bolavý ramena a rychle jsem usínala vedle nešťastnic s pejsky, ve vlaku.. a pak se to začalo lepšit.

Dalších několik dní jsem mohla být jiná. Já jsem teď pořád jiná. Čím dál tím víc jiná, všemožnejma směrama, až sama nevím, co tím myslím... a čím víc jsem jiná (než dřív), tím víc jsem stejná (jako někteří lidé).

Nechávala jsem jedno svoje já (takový to okořeněný bláznivostí, hlučností, veselostí a pihatym nosem) nahlas žvanit a smát se a zpívat, nechávala jsem ho kvést na sluníčku v pestrých barvách, a krásné na tom bylo, že jsem mohla... že všechny ty divné řetězy nejistoty byly pryč.

Nechávala jsem jiný svoje já (takový to protknutý cynismem a rezignací na snahu být správná a dobrá) potichu mluvit a sdílet, nechávala jsem ho užívat anestetika porozumění, že si chvílema ani nepřipadalo tak špatné.

Škrábala jsem si štípance, často obdivovala duše, slova i gesta svých přátel, úžasných v jejich různorodosti.

Teď vzdávám snahu vyjádřit vše, co jsem cítila, vše, co se dělo... nemám šanci. A poslední dobou nic nedopadá tak, jak čekám a nic není jednostranné.. a to platí i tady.

Tak jako tak, patří vám můj dík, každému zvlášť za ta neskutečna (neskutečné roztomilosti, neskutečné laskavosti, neskutečné hravosti, neskutečné legračnosti a tak podobně), která v sobě máte a všem dohromady, za to, že.. jste?

5 komentářů:

  1. Markétko, já děkuju tobě... :) Mám tě ráda a přeju povedené dny..

    OdpovědětVymazat
  2. Krásně a dokonale vyjádřeno. Až mě z toho mrazí...

    OdpovědětVymazat
  3. Makčítko...a však ty víš:) Krásně napsané a díky tobě krásněji než krásně prožívané:)

    OdpovědětVymazat
  4. viděla jsem fotky, prečetla pár článků a teď jen tiše závidím a nahlas vám to přeju ;)

    OdpovědětVymazat