úterý 26. května 2009

Nikdy ne navždycky.

(http://www.youtube.com/watch?v=YTMSojPcF1g&feature=related - moc mě mrzí, že jsem to nenašla nějaký lepší. Od nula : třicet čtyři)

Co všechno lítá teplym vzduchem těsně než začne pršet. Co všechno bubnuje na bubínky ušní. A vítr.. vítr mi líbá záda.
V období vlčích máků, co rostou okolo silnic, na polích, u stavenišť.. a co mi rozkvétají za očima. V hlavě se mi převracej a do spánků mě koušou věci, co jsem byla zvyklá si myslet a taky ty, na který jsem byla zvyklá nemyslet. Vzduch za oknama je voňavej kamarád a já na parapetu píšu už čtvrtý přiznání.

Běžela jsem ven aby mi dešťový kapky a šedo mraků domalovali v hlavě pozoruhodnej nedělní obraz.. v úterý. Aby mi naplnili plíce až po okraj. Aby mě to bolelo a abych nepotřebovala vědět, co chci. Aby se mi roztřásly čelisti.

Stojíme na hranici a to průsvitný vibrující napětí ze všech stran skoro žene slzy do očí. Že kdyby to trvalo o vteřinu dýl, než to trvat má, praskne něco přímo v páteři světa.

Tak schválně, jestli se aspoň rozpustim.

Uprostřed ulice by se mi málem zastavilo srdce z tý vůně. Ještě pořád.
Cévní systém uzavřenej, na kůži zbytky černý barvy a pár krátkozrakejch očí. Vyhlížej v koutech sídliště včerejší noc. Anebo nějakou dřívější...
Držim v zubech provazy upletený ze všech naoko zapomenutejch bolestí a citů. Než se obrátí vítr, než se rozletím, než mi duši přestanou ohlušovat ozvěny hromů.

Už jenom.. už snad jenom.. zarejt vší silou nehty do oblohy!

2 komentáře:

  1. A až zaryješ nehty do oblohy, rozpářeš jimi mraky a spustí se slejvák. Lidé pak utečou domů a já vyběhnu na ulici s hlavou k nebi. A po kapce Ti pošlu díky, že prší.

    OdpovědětVymazat