úterý 7. října 2008

Je to na mně.

Mám chuť..psát. Nebo možná ne. Možná je to jen tím, že se opravdu nechci učit. A vlastně na tom nezáleží.
Spíš mě mrzí, že nevím, co bych napsala, ale vlastně - překvapení to není.

Posledních několik dní je.. zvláštních, řekněme. Nejsou špatné. Jen trochu prázdné, ale je to moje chyba. Jsem až moc zvyklá, že se něco děje, že mi něco plní srdce a že to něco zajišťuje neustálý přísun myšlenek a pocitů. Teď to tak není.

A život je poněkud... mdlý. Ano, to je přesně to slovo.

Stává se mi poslední dobou, že mám pocit, že mám nedostatek vzduchu. Vím, že dýchám a dýchat můžu, nemá to nic společného s dušením se, je to jen pocit že bych... potřebovala víc. Víc kyslíku.

Není to příjemné. A trochu podobné pocity mám i z několika minulých dní. Žiju, mluvím, chodím a jím, vše jako normálně, ale je mi to málo.
Ale já vím. Vím, že to je má chyba.

A chci vám říct, že se budu snažit. Protože je škoda těmi dny jen tak...procházet. Ráno se vzbudit a večer usínat nedotčená dnem, který mám za sebou. A tak se pokusím, skutečně se pokusím.

Přestat čekat, že se něco stane.

Budu chodit a budu se dívat, budu hledat zážitky a pocity všech možných příchutí a mdlo bude muset zmizet. Kdoví, jak to dopadne... tak jako tak, udělám všechno pro to, abych mohla říct, že jsem se pokusila.

A víte co?

,,Jdu, nevím kam, ale těším se."

A myslím, že je v pořádku, že je dobře, že mi život dává prostor. Ano, myslím, že se mám teď snažit, mám se naučit, jak jít tam, kam chci. Za čím chci.

Musím se teď naučit obstarat si víc kyslíku, když mi nestačí to, co přichází.

A je to na mně. Vím.

4 komentáře:

  1. Mluvíš mi z duše, Markétko. Pod každé slovo bych se mohla podepsat. Možná jsou to jen podzimní splíny, každopádně ale ano, půjdu a budu hledat víc kyslíku...

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle je správný. Takhle to má být. Člověk občas přijde na to, že mu něco schází - ale ty jsi přišla i na to důležitější - že to, co ti schází, si dost často musíš obstarat sama. Že čekat, co ti život dá, nestačí. Že se musí něco dělat pro to, aby byl člověk spokojený. Přeju ti, aby to šlo. Přeju, abys zjistila, jak se ke "kyslíku" dostat, abys vůbec objevila, co pro tebe ten "kyslík" je.

    OdpovědětVymazat
  3. Mak, je v tom krásně moc optimistickýho, ono stačí se nadechnout, když potřebujem víc kyslíku, pěkně z plna hrdla, ale to ty víš, víc než kdo jiný:)

    Jen dýchej maminko, jen dýchej:)

    OdpovědětVymazat
  4. Gratuluji k tomuhle rozhodnutí. Nějak si říkám, že bych se pro to měl rozhodnout taky. Pozdě.
    Tak budu jen sledovat, jak se Ti daří.

    OdpovědětVymazat