pátek 24. října 2008

A proč zrovna písmeno Cé? Asi právě proto, že...pro mne nic neznamená. Žádná asociace. Ničí jméno. Ani nic jiného...

Je to jako vydechnout, vydechnout s úlevou, odpočinout si na nějakou dobu od věcí a lidí, kteří vás pronásledují... ve vašich myšlenkách. Nebo jako podívat se na všechno z dálky a ... najednou pochopit. Hodně věcí, souvislostí, významů. Konečně. Na okamžik rozumět... a nebát se.

Je to jako...
ale vlastně, chtěla jsem mluvit o něčem jiném

Chtěla jsem mluvit o síle, jaká je v žití. V dechu. V tepu. V tlukotu srdce.
Častěji než kdy jindy se v posledních dnech nořím do té síly... do toho kouzla. Uklidňuje mne to. Je to něco, co tu je se mnou, vždycky, ať je mi hezky nebo mizerně... srdce tluče, pořád. Moje srdce je se mnou. Moje srdce se nevzdá. Moje srdce na mě nezapomene. Moje srdce je mou jistotou.

A je to opravdu zvláštní pocit. Před usnutím si dát prst na krk a cítit svůj tep...nebo se posadit na paty a potom položit svou hlavu ke kolenům.. a být takhle schoulena, slyšet a cítit každý nádech a výdech. Víte, je to pocit, že věci jsou v pořádku. Že to funguje. Že to je správně. Že to je.. dobrý. A že to bude dobrý.

Vidím...čím dál, tím jasněji.

A přestávám s vyčítáním si toho, co nezvládám úplně tak, jak bych chtěla. Nemá to cenu. Nepomůže mi to. Tak radši měním úhel pohledu.. a jde to.

Je moc hezké, kolik věcí člověk může. Smutné je, jak málo si to lidé uvědomují.

A mně je dobře, jestli chcete něco vědět.

Cé. Citron. Citron a cukr. Cukr na lžičce pokapaný citronem... naposled tak před sedmi lety.
Cé. Copánek... ten tenoučkej, ten pro radost. Udělám si zítra copánek.

Mějte se hezky, drazí moji.

2 komentáře:

  1. To je zvláštní, obracet se takhle na svoje srdce. To já neznám, ale zní to správně. Věř svému srdci.. :) S dechem si Život uvědomuji častěji..
    Taky poslední dobou vidím všechno čím dál tím jasněji.. a je to velmi pozitivní.
    Ano, ale ty, ty už si uvědomuješ, co všechno můžeš. Minimálně jsi s uvědomováním začala, a to je moc dobře. :)
    Ano, chci vědět, že se máš dobře. :) A jsem ráda, že to vím. Ať to vydrží! :)
    Budu, budu se mít, Maki. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Když jsem si přečetla název článku, jako první mě napadlo cé na klavíru. Od tý noty jsem se naučila hrát Kočka leze dírou. A moje příjmení začíná na C. Jsem ale ráda, že tobě nikoho nepřipomíná a že se snažíš oprostit od negativních myšlenek a snažíš se radovat ze života. To je jedině dobře, Markétko:) Tak ať ti to vydrží. Měj pěkný prázdniny a dobrou náladu neustále po ruce:-*

    OdpovědětVymazat