sobota 3. května 2008

Půlnoční usvědčení

Prudce otevřela oči do černočerné tmy. Trvalo jí dlouho, než si uvědomila, kde je, a co se vlastně stalo. Lépe řečeno, že se nic nestalo. Po celém těle husí kůže, všechny smysly rozjitřené a napjaté, srdce se chvělo z přívalu emocí, opravdových emocí, které následovaly neexistující zážitek.

Usvědčena snem! Tou stříbřitě černou, tichou a elegantní vážkou, poslem pravdy, který dnes v noci přilétl, lehce usedl spící na víčko, a jak se opět vznesl a splynul s všeobklopující tmou, odnesl s sebou veškeré lži, které spící sama sobě pracně a v křečích vštípila do mysli.

Vážka, ta zrádkyně!

Pravda o sobě samé teď té roztřesené dívce bolestně svírala hrdlo. Otočila se, objala svá kolena, kousla se do rtu, až to zabolelo. Víčka stiskla tak pevně, že se zpod nich vykutálely dvě malé slzy – a tiše se modlila… - aby se ona vážka už nevracela, či snad naopak?

Rozpolcené přání, rozpolcená modlitba, rozpolcená mysl…Pocit v hrdle po probuzení byl k nesnesení, avšak chvíle, které předcházely, patřily k nejkrásnějšímu, co v poslední době zažila, vzdor tomu, že nebyly skutečné.

Zmatek. Slzy. Pravda. Osamělost. Bolest. Láska.
A pak už jen příjemné umrtvení v podobě přicházejícího spánku.

7 komentářů:

  1. Óóó!
    Tady se rodí slečna velká spisovatelka..:) Máš dobrý střevo, fakt! Čestný skautský..:)) A klidně si buď zkažená!:D

    OdpovědětVymazat
  2. Ááách, tak jsem konečně byla v supermarketu! Nahamounila jsem si tam hned tři tabulky čokolády (tmavou, mléčnou a bílou) a teď ještě peču brownies.. Hm, přesně tohle jsem včera potřebovala, tyhle hříšně dobrý záležitosti! Kdybys chtěla, můžu se rozděliit:-*

    OdpovědětVymazat
  3. Taky přeju dobrou chuť..!:) Milku já moc rád.. Já se po tý třešňový zapomněla kouknout..:D Byla jsem tak poskákaná z toho množství sladkých endorfinů kolem mě, že jsem prostě hrábla po prvních tabulkách, co mi přišly pod ruku.. Tak příště!:)

    OdpovědětVymazat
  4. mám trochu strach usnout...

    OdpovědětVymazat
  5. Nebojím se vážek. Bydlí se mnou už dost dlouho. A jsou upřímné. Není nic lepšího než je nechat usedat a odlétat. Probuzení z krásného snu bývá nejhorší.

    OdpovědětVymazat
  6. Jak pravdivá slova, Maki. Jak je realita mnohdy ubohá proti krásám nočních dobrodružství. Proto jsem vždycky ráda psala příběhy, abych tu snovou magii pocítila i během dne.

    OdpovědětVymazat