středa 9. dubna 2008

Jak na řetízkáči...

Dokolečka, dokolečka, dokolečka...

Mám chuť zpívat. Mám chuť skákat. Mám chuť povídat si s cizími lidmi, ale mám i chuť být sama a vychutnávat si to, že jsem se sebou sama, protože si se sebou už zas rozumím. I v dobrém, i ve špatném období jsem ráda sama, jenže v tom dobrém k tomu mám daleko sobečtější důvody. Mám chuť kreslit tuší klikyháky na každý papír, který mi příjde pod ruku. Mám chuť dělat, říkat, a psát posté stejné věci...jenže není dobré se opakovat, tak bych možná radši měla mlčet.

Nejhorší ale je, když okolo sebe vidíte ty smutné tváře a oči, když se kvůli samé dobré náladě musíte cítit provinile. A když víte, že nemáte na to těm lidem, těm nešťastným, kteří jsou vám tak blízcí, které milujete, pomoci.

Ale ono se nechce přestat se usmívat, když víte, že za zavřeným oknem je vzduch, tak krásně prosycen životem.

Když víte, že tulipány co nevidět rozkvetou.

I když prožíváte posté to samé...je to jako na řetízkáči. Dokolečka, ano, ale každé kolečko je krásné, a každé kolečko přináší explozi nových pocitů. A tak máte chuť je vyjádřit, i když víte, že jste to již udělali dřív. Však on ten kolotoč jednou zastaví, teď jde jen o to, postarat se, aby točení nezevšednělo...

Teď to jde samo. Je to štěstí. ... Je to jaro.

5 komentářů:

  1. Nemám rádo jaro. Přijde mi to občas hrozně kýčovité. Všechno mi připadá kýčovité. A to se mi nelíbí.

    OdpovědětVymazat
  2. Je to dobře, že si se sebou už zase rozumíš.. I když jsou kolem tebe smutné tváře. Zase se na tebe usmějou, i ty se teď usmíváš, po nějaké době, kdy tvoje tvář vypadala smutně. Je to pořád dokolečka, a i pro ně přijde to hezčí.

    A dokola, dokola.. :) s úsměvem na tváři.. :)

    OdpovědětVymazat
  3. To je tak krásné, když má někdo radost. I když je jeho blízký smutný. Ale tím, že budeš taky smutná, mu moc nepomůžeš. Raději obejmout :)
    A pokufd se opakuje nějaká hezká věc nebo pocit, tak je to jen dobře ne?

    OdpovědětVymazat
  4. Jé a jupí a jé:) nenech si vnutit pocit, že se musíš cítit provinile, každý sám za sebe, je to sobecké, ale občas je důležité být sobec a užít si to štěstí, dokud se mu u tebe chce sedět a prodlívat svůj přelétavý čas. Jsem ráda, že jsi ráda na tom kolotočovém světě:))

    OdpovědětVymazat
  5. To je fajn,že ti je fajn...Jaro je podivný...Nemusím ho...Je to pořád to samé...Řetízkáč už taky není to,co býval...Nic není tak,jak bývalo...Všechno je jinak než dřív...Kdyby to byla změna k lepšímu,neřeknu ani slovo,ale takhle?...

    OdpovědětVymazat