neděle 13. dubna 2008

Hloupá

Ještě jsem hloupá.
Ještě nemám pořádek v hlavě a ještě v mých krocích není vyrovnanost ani řád. Ještě se neumím rozhodnout, co chci a kudy se ubírat. Ještě mé oči nepřivykly jasnému světlu pravdy, reality. Zavírám je a klížím, ještě jsem se nevzdala útěků do míst, kde skutečnost, často těmi nejduhovějšími barvami maluji jen já, jen mé srdce.
Ještě si se mnou moc lidí může dělat, co se jim zamane. Ještě každý jejich dotyk ve mě nechává otisk.
Ještě jsem nechodila bahnem. Ještě mne čeká dlouhá cesta k místu, kde přestanu být dítětem. A vlastně mám strach - strach ze chvíle, kdy tam dojdu, kdy budou mé oči nuceny konečně se provždy otevřít té skutečné realitě, kdy plně procitnu. Protože když puká poupě, ovšemže to bolí.

Ještě jsem hloupá a naivní holka, která odmítá přestat věřit, že to všechno dobře dopadne. Kolikrát ještě budu muset dostat pár facek, nebo se koukat, jak je dostává někdo jiný, abych připustila, že je vše jinak? Kdy přestanu věřit sama sobě všechny ty podezřele hezké věci?

Vím. Je toho pramálo, co jsem pochopila.

6 komentářů:

  1. Vykašli se na to ! Víš kolik dospělých je dosd dětmi ? A vůbec jim to nevadí. Tohle je to nejlepší co můžeš mít...

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlasím s anonymní, dokud si udržíš tu dětskost, tak budeš v suchu, ono není o co stát.. A s tou naivitou:)) eeehm, nejsi sama a to už bych měla být papírově dospělý jedinec:))

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem stejný případ, i když jsem o nějaký ten pátek starší. A taky mi to vůbec nevadí.
    A náhodou, ty jsi na svůj věk dost vyzrálá, řekla bych, takže pokud ve svém smýšlení v jistých věcech jsi stále dítě, tak je to, řekla bych, naprosto ideální kombinace.

    OdpovědětVymazat
  4. Eh... proč já si po sobě nikdy nic nepřečtu hned, ale až, jak to pošlu? Řekla bych, řekla bych, řekla bych... momentálně bych řekla, že si musím zaktualizovat slovník.

    OdpovědětVymazat
  5. A znova! To snad ne! Na další chyby odmítám upozorňovat! :D

    OdpovědětVymazat
  6. N.H.:Já jsem to tam našel až po třetím přečtení, a to jsem to ještě msel hledat :))
    Občas je lepší mlčet, řekl bych :D

    OdpovědětVymazat