sobota 9. února 2008

Ouch...

Nějak je to pořád všecko do kolečka. Příliš. V hlavě stejní lidé, okolo stejné situace a stejné problémy. Stejná tupá, nevýrazná bolest...ale za to vytrvalá, to ne že ne.
A já mám tak málo sil, že nevystačí ani na jeden den...málokdy se mi stane, že bych celý den byla "v pohodě". Nemusím zrovna plakat, ale postupem času, jak den jde se prostě nahrbím a skloním hlavu a ztrácím síly. Ta ramena mi padají dolů pod tíhou zmetečků v podobě nepříjemných myšlenek a situací a zážitků, kteří za ten den přišli a pevně se mě chytli za zápěstí. A jsou lidé, kteří příjdou a pokusí se ty zmetečky servat...a já jim za to jsem vděčná. Jenže oni nemohou, nemají tu moc. Jsou lidé, kteří by mohli, kteří by to zvládli levou zadní...jenže ti nepříjdou.
A to zamrzí.
A já pláču...vzdor tomu, že v podstatě nemám důvod. Já nejsem nešťastná. Ale jsem šťastná? A ba jo, jsem...svým způsobem. Ale něco mi chybí...potřebovala bych něco nového.
Ztrácí to šťávu...začíná to být..nuda? Asi. A já z toho mám strach, mám strach z nudy a prázdna, na druhou stranu nevím dost dobře, co s tím. Nechci tu pomalou, klidnou, dlouhou a rádoby spokojenou nudu. Chci trošičku ohýnku, pár jisker do očí. Lepší ostrá krátká bolest než to vytrvalé, tupé svinstvo. Lepší vášnivý žal než prázdné oči a unylost.
Dnes jsem vedla hodinový rozhovor o ničem. Skončily jsme tam, kde jsme začaly. Nebylo to k ničemu dobré. A stejně tak je to s tímhle článkem. Stejně tak je to se vším, co dělám...
Píchněte mě špandlíkem, rozčilte mě, rozplačte mě, přiveďte mě k hysterickému záchvatu čehokoli!

...prosím...

4 komentáře:

  1. Zase se to rozproudí.. možná to nebude hned, ale tohle se zas pohne, zase budou lítat jiskry.. určitě!

    OdpovědětVymazat
  2. Cítím to podobně...Je to neuvěřitelné,ale...Ono to časem nějak...přejde...Opravdu...Mě se to stává hodně často...Tahle šílená nálada...Ach jó...Často mi je vmeteno do očí,že za ty moje nálady může puberta..Jenomže ti lidi,kteří mi to říkají,nevědí,že už tohle období je dávno pryč...Neobejmou,nezeptají se...Já vím,není to povinnost,ale...Zamrzí to...Jsem s tebou...Vím co prožíváš a čekám na to samé..Snad mi někdo něco udělá...Potřebuji plakat...Ale ono to zatím nešlo...a nejde...kruci...

    OdpovědětVymazat
  3. Ze začátku to vypadalo, že jsi opět vystihla mé pocity... Ale rozdíl je v tom, že já jsem ta hysterka utápící se ve vášnimém žalu... Ten kdo by pomohl nepřichází... Jak moc mi mluvíš z duše... Ono to přebolí, něco nebo někdo přijde a v očích Ti zasvítí ohýnky a nebude to nuda! Za všechno může zima!

    OdpovědětVymazat
  4. Jo,někdy se to tak da taky říct...Ale já jsem teď úplně..v háji...jó,možná že i dál...Všechno byla fajn,ale potom..Já nevím,jde to se mnou z kopce:D
    Neboj,jdu ti naproti...

    OdpovědětVymazat